• Reklama

karta intel problem z podlonczeniem pod telewizor funai kabl

Wszystko o Kartach opartych o chipy ATI i nVidii oraz jej konkurentów, wszelkie rozwiązywanie problemów z nimi związane. Problemy z monitorami oraz wyświetlaniem obrazu na nich. Znajdziesz tu dyskusje o takich kartach jak: x1950 xtx, x1600, i nie tylko znanych firm Gigabyte, Sapphire, PowerColor, HIS, Asus, Abit

Moderatorzy: Ciunciel, Drozda86

karta intel problem z podlonczeniem pod telewizor funai kabl

Postprzez 28marcin1 » Śr sty 27, 2010 8:04 pm

witam mam lapsa firmy dell studio 1537 karta grafiki zintegrowana intel(R) GMA4500HD telewizor FUNAI problem polega na podlonczeniu lapsa pod ten konkretny model kablem HDMI na innych telewizorach nie ma najmniejszego problemu z podlonczeniem della dodam ze wejscia sa dobre bo po podlonczeniu innego lapsa do tego telewizora wszystko jest ok czy ktos mugl by mi cos podpowiedziec czym to moze byc spowodowane i jak mugl bym podlonczyc sie pod ten telewizorek kablem HDMI bo tylko taki mam na stanie z gury wielkie dzieki :(
28marcin1
0 Ghz
0 Ghz

3DMark 2003: 0
3DMark 2005: 0
3DMark 2006: 0
PCMark05: 0
PCmark Vantage: 0
Gadu-Gadu: 1994339

Re: karta intel problem z podlonczeniem pod telewizor funai kabl

Postprzez Bartas » So sty 30, 2010 1:00 pm

Witam,

Niewiem na czym dokładnie polega twój problem , bo z opisu wynika że masz problem z podłaczeniem Lapka pod TV kablem HDMI . Czyli defakto co , nie ma złacza , po podłaczeniu brak obrazu, laptop nie wykrywa urządzenia podpietego przez HDMI ???

Napisze wyrazniej na czym polega problem bo z twojego zapytania wynika tylko ze cos nie działa i nic wiecej. Podaj więcej szczegółow.

pozdro Bartas
Tuning PC Elektronika KaTaLoG SEO

Obrazek
Nie udzielam informacji i pomocy ze sprzętem na GG , pisz tylko na forum !!!
Bartas
Administrator
Administrator

3DMark 2003: 8612
3DMark 2005: 1834
3DMark 2006: 957
Wynik OC: C2D 2400@3000 Mhz
Gadu-Gadu: 2502987

Postprzez 28marcin1 » N sty 31, 2010 8:01 pm

tak jak pisalem muj laps nie wykrywa tylko mojego telewizora funai na telewizorze po podpieciu lapsa kablem hdmi wciaz istnieje napis brak sygnalu a gdy daje podloncz monitor zewnetrzny w meni sterow pisze ze nie wykryto lecz na tym samym kablu i przy tym telewizorze inne komputery lonczom sie bez problemu muj laps tez lonczy sie z innymi telewizorami bez problemu problem mam tylko przy polonczeni kablem hdmi laptopa DELL STUDIO5037 i TELEWIZORA FUNAI nie wiem na czym polega ten problem czyzby stery od grafiki nie wspulpracowaly z tym typem telewizora?? jak tak to z kad moge pobrac jakies inne pod intela bo pobieralem najnowsze z pobieralni i nic mimo ze maja niby kreatora tv lecz jak juz pisalem wczesniej pisze ze
nie wykryto telewizora lecz pod telewizorem SAMSUNG LG ITP lapsik lonczy sie bez problemu

zloncze posiada a reszta to tak jak napisales brak sygnalu nie wykrywa telewizora lecz tylko na tym konkretnym telewizorze FUNAI
28marcin1
0 Ghz
0 Ghz

3DMark 2003: 0
3DMark 2005: 0
3DMark 2006: 0
Gadu-Gadu: 1994339

Postprzez Bartas » So lut 13, 2010 8:46 am

Witam,

Dziwny objaw, ale przyznam sie że chyba jest cos nei tak z grafikami Intela, bo ostatnio sprawdziłem na moim Sony podpiołem Laptopa po HDMI z grafikom Intela i niestety efekt mam podobny, Czarny ekran i wogole nie podaje sygnału, a proba podpięcia po Dsub`ie konczy się tym że nie idzie ustawic prawidlowo obrazu.

Na twoim miejsci , sprobowal bym wymosić podanie sygnału na o wyjście, jeżeli standardowy ten kreator co jest w sofcie od intela nie działa , trzeba by poszukac jakiejśc alternatywy do niego , jakis prosty program którym szło by sterować grafiką , sygnałem wyjściowym , rozdzielczością, odświerzaniem , oraz mozliwością ustawienia H/V wtedy mozna by wymosić i powinien pojawic się obraz.

pozdro bartas
Tuning PC Elektronika KaTaLoG SEO

Obrazek
Nie udzielam informacji i pomocy ze sprzętem na GG , pisz tylko na forum !!!
Bartas
Administrator
Administrator

3DMark 2003: 8612
3DMark 2005: 1834
3DMark 2006: 957
Wynik OC: C2D 2400@3000 Mhz
Gadu-Gadu: 2502987

Powrót do Karty Graficzne, Monitory CRT i LCD, Projektory

• Tematy Podobne